SP8                                        PG1

Ścieżka powrotu

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

TYDZIEŃ 14 04-06/04/2018

jadlospis

ŚRODA 04-04-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe(1),masło(7),pasztet drobiowy, ogórek kiszony, papryka, herbata z miodem i cytryną

 

OBIAD: Zupa ogórkowa(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), spaghetti mięsno-warzywne, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: Naleśnik(1,3,7) z serem(7) i dżemem

CZWARTEK 05-04-2018

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z makaronem(1,7), bułka z masłem(1,7), marchew do chrupania

OBIAD: Zupa jarzynowa(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), kotlet drobiowy w sosie pieczarkowym(1,3), kasza jęczmienna(1), buraczki w oleju, kompot śliwkowy

PODWIECZOREK: Kisiel, budyń(7), herbatniki(1)

PIĄTEK 06-04-2018

ŚNIADANIE: Jajko gotowane(3), pieczywo białe i razowe(1), pomidor, ogórek świeży, herbata owocowa

OBIAD: Krupnik z natką pietruszki(1,9), pieczywo białe lub razowe(1), filet z ryby w cieście naleśnikowym(1,3,4,7), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty+(marchew, por w oleju), woda z cytryną

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe(1), masło(7), ser żółty(7), wędlina, rzodkiewka, ogórek świeży, kawa biała(7)

TYDZIEŃ 15 10-04-2018

PONIEDZIAŁEK 09-04-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe(1), masło(7), wędlina, sałata, pomidor, herbata z miodem i cytryną

OBIAD: Zupa ryżanka(9), pieczywo białe lub razowe(1), makaron z serem i owocami(1,7), woda z cytryną

PODWIECZOREK: Płatki z mlekiem(1,7)

WTOREK 10-04-2018

ŚNIADANIE: Bułeczka(1), masło(7), dżem, ser twarogowy(7), kakao(7)

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem(7,9), filet drobiowy w panierce(1,3,7), ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem w jogurcie(7), kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe(1), masło(7), wędlina, pomidor, ogórek kiszony, kompot owocowy

ŚRODA 11-04-2018

ŚNIADANIE: Parówka na ciepło, pieczywo białe i razowe(1), papryka, ogórek świeży, herbata z miodem i cytryną

OBIAD: Zupa buraczkowa z koperkiem(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), klops w sosie chrzanowym(1,3,7), kasza jaglana, surówka wielowarzywna(10), kompot owocowy

PODWIECZOREK: Drożdżówka(1), masło(7), dżem, kakao(7)

CZWARTEK 12-04-2018

ŚNIADANIE: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem(3,7), pieczywo białe i razowe(1), pomidor, herbata z miodem i cytryną

OBIAD: Zupa fasolowa(9), pieczywo białe lub razowe(1), placki ziemniaczane z gulaszem mięsno-warzywnym(9), woda z cytryną

PODWIECZOREK: Ryż z jabłkiem prażonym z cynamonem(1,7)

PIĄTEK 13-04-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe(1), masło(7),ser żółty(7), wędlina, rzodkiewka, ogórek świeży, herbata owocowa

OBIAD: Rosół z makaronem i natką pietruszki(1,9), pieczywo białe lub razowe(1), kotlet z ryby(1,3,7), ziemniaki, ogórek kiszony z marchwią, kapustą białą z pestkami słonecznika w oleju(10), kompot owocowy

PODWIECZOREK: Zupa mleczna z kaszą manną (1,7)

TYDZIEŃ 16 16-20/04/2018

PONIEDZIAŁEK 16-04-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe(1),twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem(7), herbata z miodem i cytryną

OBIAD: Zupa szczawiowa z jajkiem(3,7,9), pieczywo białe lub razowe(1), filet drobiowy w sosie koperkowym(7), ryż, sałata lodowa z papryką, pomidorem i pestkami dyni w oleju, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: Naleśnik(1,3,7) z jabłkami prażonymi i cynamonem ,kawa biała(7)

WTOREK: 17-04-2018

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z makaronem(1,7), bułka wiejska(1)

OBIAD: Zupa kapuśniak(9), pieczywo białe lub razowe(1), ziemniaki, kotlet ze schabu(1,3,7), pomidor z cebulką z jogurtem(7), kompot śliwkowy

PODWIECZOREK: Budyń(7), kisiel, pieczywo chrupkie

ŚRODA: 18-04-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe(1), masło(7), wędlina, sałata, rzodkiewka, pomidor, herbata owocowa

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), serniczki polane śmietaną(1,3,7), woda z cytryną

PODWIECZOREK: Płatki z mlekiem(1,7)

CZWARTEK: 19-04-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe(1), pasztet drobiowy, ogórek świeży, papryka, herbata z miodem i cytryną

OBIAD: Zupa brokułowa(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), klopsiki w sosie własnym(1,3), kasza jęczmienna(1), surówka z kapusty pekińskiej +(marchew, jabłko, por)(7), kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: Jogurt z musem truskawkowym(7)

PIĄTEK 20-04-2018

ŚNIADANIE: Jajecznica ze szczypiorkiem(3),pieczywo białe i razowe(1), pomidor, herbata owocowa

OBIAD: Zupa jarzynowa(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), filet z ryby  w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłka(1,3,4), woda z cytryną

PODWIECZOREK: Zupa mleczna(7) z kaszą jaglaną i morelami suszonymi

Alergeny : 1.zboża zawierające gluten 2.skorupiaki i produkty pochodne 3.jaja i produkty pochodne 4.ryby i produkty pochodne 5.orzeszki ziemne i produkty pochodne 6.Soja i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler 10.Gorczyca 11.Nasiona sezamu 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne 14.Mięczaki i produkty pochodne

DZIECI PRZEDSZKOLNE CODZIENNIE DO ŚNIADANIA DOSTAJĄ JABŁKA NA DESER.

DWA LUB TRZY RAZY W TYGODNIU DO OBIADU DAWANE SĄ OWOCE.

0003

 

kompet

 bezpszko

 

 talentow 

kpk13

eds13

 

puchatek

 

indywi

 

bezwakacje15

 

spz

wf15007

szkola14005

 

szkola15006

czytam

malym

straznicy

mleczaki

sniadanie

klub