SP8                                        PG1

Ścieżka powrotu

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Jadłospis 19-31/03/2018

jadlospis

TYDZIEŃ 12 19-23/03/2018

PONIEDZIAŁEK 19-03-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo(1),masło(7),wędlina, ser żółty(7),papryka, ogórek świeży, herbata z miodem i cytryną

OBIAD: Zupa jarzynowa(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), filet drobiowy w sosie warzywnym(9), ryż,  kompot owocowy

PODWIECZOREK: Naleśnik(1,3,7), ser twarogowy(7), dżem, kompot owocowy

WTOREK 20-03-2018

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z kaszą manną(1,7), bułka z masłem (1,7)

OBIAD: Zupa krupnik(1,9), pieczywo białe lub razowe(1),kotlet mielony(1,3,7,) ziemniaki, surówka z rzepy japońskiej+(szczypior, rzodkiewka, ogórek kiszony)(7), kompot owocowy

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe(1), pasztet drobiowy, pomidor, ogórek świeży, kompot owocowy

ŚRODA 21-03-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe(1),parówka na ciepło, papryka, rzodkiewka, ogórek kiszony, herbata z miodem i cytryną

OBIAD: Barszcz ukraiński(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), makaron z serem i owocami(1,7), woda z cytryną

PODWIECZOREK: Płatki z mlekiem(1,7), woda z cytryną

CZWARTEK 22-03-2018

ŚNIADANIE: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem(3,7),pieczywo białe i razowe(1), pomidor, herbata z miodem i cytryną

OBIAD: Zupa rosół z makaronem, pieczywo białe lub razowe(1), podudzia z kurczaka w warzywach(7,9), ziemniaki, ogórek ze śmietaną(7), kompot owocowy

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe(1),masło(7), wędlina, papryka, ogórek kiszony, kawa biała(7)

PIĄTEK 23-03-2018

ŚNIADANIE: Bułka(1), masło(7), dżem, twaróg(7), kakao(7)

OBIAD: Zupa szreka(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), ziemniaki, ryba po grecku(9), woda z cytryną

PODWIECZOREK: Kisiel, biszkopty(1)

TYDZIEŃ 13 26-31/03/2018

PONIEDZIAŁEK 26-03-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe z dynią(1), masło(7), wędlina, rzodkiewka, ogórek świeży, herbata z miodem i cytryną

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem(1,7,9), pieczywo białe lub razowe(1), filet w sosie koperkowym(7), ziemniaki, surówka wielowarzywna(10), kompot owocowy

PODWIECZOREK: Drożdżówka, masło(7), dżem, kakao(7)

WTOREK 27-03-2018

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z kaszą jaglaną(1,7), bułka(1), masło(7)

OBIAD: Zupa szczawiowa z jajkiem(3,7,9), pieczywo białe lub razowe(1), klopsiki w sosie własnym(1,3), kasza orkiszowa, surówka z kapustą pekińską i dodatkami(7), kompot owocowy

PODWIECZOREK: Ryż zapiekany z jabłkami(1,7), kompot owocowy

ŚRODA 28-03-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe ze słonecznikiem(1), masło(7), wędlina, ser żółty(7), pomidor, ogórek świeży, kawa biała(7)

OBIAD: Zupa fasolowa(9), pieczywo białe lub razowe(1), kotlet ze schabu(1,3,7), ziemniaki, pomidor ze śmietaną(7),woda z cytryną

PODWIECZOREK: Naleśniki(1,3,7),ser twarogowy(7), dżem, woda z cytryną

DZIECI PRZEDSZKOLNE CODZIENNIE DO ŚNIADANIA DOSTAJĄ JABŁKA NA DESER.

DWA RAZY W TYGODNIU DO OBIADU DAWANE SĄ OWOCE.

Alergeny : 1.zboża zawierające gluten 2.skorupiaki i produkty pochodne 3.jaja i produkty pochodne 4.ryby i produkty pochodne 5.orzeszki ziemne i produkty pochodne 6.Soja i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler 10.Gorczyca 11.Nasiona sezamu 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne 14.Mięczaki i produkty pochodne

0003

 

kompet

 bezpszko

 

 talentow 

kpk13

eds13

 

puchatek

 

indywi

 

bezwakacje15

 

spz

wf15007

szkola14005

 

szkola15006

czytam

malym

straznicy

mleczaki

sniadanie

klub