SP8                                        PG1

Ścieżka powrotu

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Jadłospis 01-02/03/2018

jadlospis

TYDZIEŃ 9 01-02/03/2018

CZWARTEK 01-03-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe, razowe z dynią,(1) parówka na ciepło, papryka, ogórek świeży, herbata z miodem i cytryną

OBIAD: Zupa ogórkowa(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), spaghetti z mięsem i warzywami(9), kompot owocowy

PODWIECZOREK: Płatki z mlekiem(1,7)

PIĄTEK 02-03-2018

ŚNIADANIE: Jako gotowane(3), chleb biały, razowy z dynią(1),masło(7),pomidor, ogórek świeży ,woda z cytryną

OBIAD: Zupa barszcz czerwony(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), kotlet z ryby(1,3,7), ziemniaki, surówka z białej kapusty(7)

PODWIECZOREK: Pieczywo razowe(1), masło, ser żółty(7), wędlina, ogórek kiszony, papryka, kawa biała (7)

TYDZIEŃ 10 05-09/03/2018

PONIEDZIAŁEK 05-03-2018

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z makaronem(1,7),bułka z masłem(1,7)

OBIAD: Zupa szczawiowa z jajkiem(3,7,9), pieczywo białe lub razowe(1), ziemniaki, fasolka po bretońsku(10), kompot owocowy

PODWIECZOREK: Naleśniki z serem, dżemem, kompot owocowy (1,3,7)

WTOREK 06-03-2018

ŚNIADANIE: Bułka z pasztetem(1), pomidor, ogórek kiszony, kawa biała(1)

OBIAD: Zupa jarzynowa(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), mięso drobiowe +kociołek pełen warzyw(9), ryż, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Kisiel, herbatniki, pieczywo chrupkie

ŚRODA 07-03-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe, razowe z dynią(1), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką(7), herbata z miodem i cytryną

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem(1,7,9), pieczywo białe lub razowe(1), filet z ryby w cieście naleśnikowym(1,3,4,7), surówka wielowarzywna(10)

PODWIECZOREK: Bułka z masłem czekoladowym(1,7),kawa biała(7)

CZWARTEK 08-03-2018

ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku(1,7), polana syropem malinowym

OBIAD: Zupa pieczarkowa(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), klopsiki w sosie pomidorowym(3), buraczki czerwone, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Pieczywo białe, razowe z dynią(1),masło(7),wędlina, pomidor, papryka, ogórek kiszony, woda z cytryną

PIĄTEK 09-03-2018

ŚNIADANIE: Jajecznica ze szczypiorkiem(3,7), pomidor, ogórek świeży, chleb biały, razowy ze słonecznikiem(1), herbata z miodem i cytryną

OBIAD: Zupa barszcz ukraiński(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), kluski leniwe z serem(1,3,7), woda z cytryną

PODWIECZOREK: Drożdżówka z kruszonką(1),masło(7),dżem, kakao(7)

Alergeny : 1.zboża zawierające gluten 2.skorupiaki i produkty pochodne 3.jaja i produkty pochodne 4.ryby i produkty pochodne 5.orzeszki ziemne i produkty pochodne 6.Soja i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler 10.Gorczyca 11.Nasiona sezamu 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne 14.Mięczaki i produkty pochodne

Dzieci przedszkolne codziennie do śniadania dostają jabłka na deser.

Dwa razy w tygodniu dzieci do obiadu dostają owoce.

0003

 

kompet

 bezpszko

 

 talentow 

kpk13

eds13

 

puchatek

 

indywi

 

bezwakacje15

 

spz

wf15007

szkola14005

 

szkola15006

czytam

malym

straznicy

mleczaki

sniadanie

klub