SP8                                        PG1

Ścieżka powrotu

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Jadłospis 19-28/02/2018

jadlospis

19-02-2018 PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Pieczywo białe, razowe z dynią, parówka na ciepło, pomidor, ogórek kwaszony, herbata z miodem i cytryną(1)

 

OBIAD: Zupa pieczarkowa, pieczywo białe lub razowe, filet w sosie

koperkowym, ryż, surówka wielowarzywna, kompot owocowy(1, 7, 9, 10)

PODWIECZOREK: Płatki z mlekiem(1, 7)

20-02-2018 WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z makaronem, bułka z masłem(1, 7)

OBIAD: Zupa fasolowa, pieczywo białe lub razowe, kotlet schabowy w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej+(marchew, jabłko, por) polana jogurtem, kompot owocowy(1, 3, 7, 9)

PODWIECZOREK: Pieczywo razowe z dynią, masło, wędlina, papryka, ogórek świeży, kompot owocowy(1, 7)

21-02-2018 ŚRODA

ŚNIADANIE: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pieczywo białe, razowe ze słonecznikiem, pomidor, ogórek świeży, kawa biała(1, 3, 7)

OBIAD: Żurek z białą kiełbaską, pieczywo białe lub razowe, klopsiki w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka buraczki czerwone, kompot owocowy(1, 3, 7, 9)

PODWIECZOREK: Pieczywo razowe, masło, pasztet drobiowy, ogórek kwaszony, kompot owocowy(1, 7)

22-02-2018 CZWARTEK

ŚNIADANIE: Bułka z masłem, dżemem, twarożek, herbata z miodem icytryną(1, 7)

OBIAD: Kapuśniak, pieczywo białe lub razowe, kotlet pożarski w panierce sezamowej, ziemniaki, ogórek kwaszony, kompot owocowy(1, 3, 7, 9, 11)

PODWIECZOREK: Budyń, kisiel, pieczywo chrupkie(7)

23-02-2018 PIĄTEK

ŚNIADANIE: Pieczywo białe, razowe z dynią, masło, wędlina, ser żółty, papryka, ogórek świeży, herbata z miodem i cytryną(1, 7)

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo białe lub razowe, filet z ryby w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej+(marchew, por), woda z cytryną(1, 3, 7, 9)

PODWIECZOREK: Drożdżówka z masłem, dżemem, kakao(1, 7)

26-02-2018 PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Pieczywo białe, razowe z dynią, pasztet drobiowy, papryka, ogórek , herbata z miodem i cytryną(1, 7)

OBIAD: Zupa jarzynowa, pieczywo białe lub razowe, leczo warzywno-mięsne, ryż, kompot owocowy(1, 7, 9)

PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku polana syropem malinowym(1, 7)

27-02-2018 WTOREK

ŚNIADANIE: Pieczywo białe, razowe ze słonecznikiem, masło, wędlina, ser żółty, pomidor, ogórek kwaszony, kawa biała(1, 7)

OBIAD: Rosół z makaronem, pieczywo białe lub razowe, placki ziemniaczane +gulasz mięsno-warzywny, kompot owocowy(1, 3, 9)

PODWIECZOREK: Naleśniki z nadzieniem jabłkowym, kompot owocowy(1, 3, 7)

28-02-2018 ŚRODA

ŚNIADANIE: Bułka z masłem, dżemem, kakao(1, 7)

OBIAD: Zupa grochowa, pieczywo białe lub razowe, klops w sosie pomidorowym, kasza orkiszowa, sałata lodowa(papryka, ogórek świeży, pomidor, pestki dyni), woda z cytryną(1, 3)

PODWIECZOREK: Pieczywo razowe, masło, wędlina, papryka, ogórek świeży, woda z cytryną(1, 7)

Alergeny : 1.zboża zawierające gluten 2.skorupiaki i produkty pochodne 3.jaja i produkty pochodne 4.ryby i produkty pochodne 5.orzeszki ziemne i produkty pochodne 6.Soja i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler 10.Gorczyca 11.Nasiona sezamu 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne 14.Mięczaki i produkty pochodne

Dzieci przedszkolne codziennie do śniadania dostają jabłka na deser.

Owoce do obiadu dawane są dwa lub trzy razy w tygodniu.

Smacznego

0003

 

kompet

 bezpszko

 

 talentow 

kpk13

eds13

 

puchatek

 

indywi

 

bezwakacje15

 

spz

wf15007

szkola14005

 

szkola15006

czytam

malym

straznicy

mleczaki

sniadanie

klub